HomeДЕНЕШНАСкопјеИ Порта Влае ќе добие монтажен паркинг – останува бесплатно паркирањето во Карпош

И Порта Влае ќе добие монтажен паркинг – останува бесплатно паркирањето во Карпош

porta-vlae

Жителите во населбата Порта Влае ќе добијат монтажен паркинг кој ќе обезбеди простор за уште околу 70 возила. „Дополнителен паркинг ќе добијат граѓаните во населбата Порта Влае. Во овој дел ќе се обезбеди простор за околу 70 до 80 возила. Од друга страна ѓраѓаните кои имаат проблем со паркирањето кај Млечен ресторан, кој живеат во овој дел на Карпош ќе разговараме, ќе ги земеме во предвид нивните идеи, да ги најдеме сензитивните точки и да најдеме заедничи модел за решавање на овој проблем“, објаснија надлежните од од општина Карпош.

Според надлежните од општина Карпош, градоначалникот и понатаму е со истиот став, во Општина Карпош нема да има зонско паркирање за граѓаните.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com