HomeГИГА БАЈТСмартфонHuawei се поопасно му се заканува на Samsung

Huawei се поопасно му се заканува на Samsung

Huawei се повеќе му дише во врат на Samsung со можност да стане најуспешниот Android производител бидејќи за само 9 месеци од годинава испорачал дури 100 милиони смартфони и тоа добар дел од нив се во премиум класата со P9, Mate 8 и Honor 8 уредите кои се повредни и носат поголем профит.

За до крајот на годината Huawei ќе се потруди да продаде уште барем 25 милиони смартфони, а за тоа најверојатно ќе придонесе новиот Mate 9 смартфон кој ќе има две верзии од која едната со заоблен Edge дисплеј и многу моќен хардвер со дуо камера.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com