HomeГИГА БАЈТСмартфонHuawei со нова закана за Apple и Samsung

Huawei со нова закана за Apple и Samsung

Huawei има големи амбиции на мобилниот пазар, за 6 недели испорача над 2,6 милиони примероци од P9 и P9 Plus, која претставува трета најголема мобилна компанија во светот моментално, со големи амбиции да ги надмине Samsung и Apple, и да го заземе првото место на мобилниот пазар.

Компанијата сепак мора да претстави премиум смартфони со цел да може да ги надмине iPhone и Galaxy моделите. Се уште се далеку од таа цел, но се чувствува дека е се поблизу, а тоа го ветуваат P9 и P9 Plus, затоа што побарувачката за нив се повеќе расте. 2,6 милиони доставени примероци се одлични цифри, со кои Huawei реализираше пораст од 130% во споредба со минатогодишниот модел P8. Со тоа уделот на Huawei на глобалниот пазар порасна на 8,5%.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com