Tuesday, Mar 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионХрватска ќе ги затвори границите ако тоа го направат Словенија и Австрија

Хрватска ќе ги затвори границите ако тоа го направат Словенија и Австрија

Хрватска ќе ги затвори границите ако тоа го направат Словенија и Австрија, изјави денеска лидерот на ХДЗ, Томислав Карамарко, кој во новата влада треба да биде заменик премиер.

„Такво нешто ќе направиме и ние. Тоа е домино ефект кој цела Европа ќе мора да го испочитува. Што ќе правиме со толку мигранти ако другите држави не ги примаат“, рече Карамарко. „Ќе ги примениме истите методи и средства кои ги применуваат и нашите партиски држави“, рече Карамарко.

Макфакс