Saturday, Jun 16, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈАвтомобилизамХипер автомобил – Trion Nemesis вози со 466 километри на час

Хипер автомобил – Trion Nemesis вози со 466 километри на час

Американците конечно може да се пофалат со првиот хипер автомобил Trion Nemesis кој може да достигне брзина од 100 километри на час за 2.8 секунди, а максималната брзина е поставена на неверојатни 466 километри на час. Trion Nemesis располага со 2000 коњски сили, а има два 5.0 Turbo V8 литарски мотори. Дизајнот на Trion Nemesis е прилично футуристички со екстра спортски карактеристики и ќе се продава по ексклузивна цена од 2 милиони долари.