Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаХан доаѓа на контролка на 18 септември

Хан доаѓа на контролка на 18 септември

Еврокомесарот Јоханес Хан на 18 септември ќе ја посети Македонија со цел да провери до кој степен е стигнат политичкиот прогрес на партиите за спроведување на договорот за излез од кризата меѓу власта и опозицијата. Од Европската комисија соопштија дека главната цел на посетата е да се види дали ќе бидат донесени главните одлуки, како назначување на Специјален обвинител кој е и еден од условите за старт на претпристапниот дијалог на високо ниво.