Saturday, Jun 16, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текХакери наградени со доживотни бесплатни летови

Хакери наградени со доживотни бесплатни летови

Двајца хакери како награда за откривање на безбедносните пропусти на компјутерските системи на United Airlines добија речиси доживотни бесплатни летови или поточно 1.300 илјади километри поминати во воздух.

Лук Панценбергер, портпаролот на United Airlines изјави дека двајцата етички хакери биле наградени со највисоката награда на компанијата, но безбедносните пропусти не се соопштени. Идентитетот на хакерите исто така е сокриен.