Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионГрчките земјоделци ги блокираат јужните гранични премини

Грчките земјоделци ги блокираат јужните гранични премини

grcki zemjodelci protest

Штрајкот на грчките земјоделци се сели на граничните премини со Македонија, па затворени за сообраќај ќе бидат премините Богородица и Меџитлија во период од 11 до 13 часот и повторно навечер од 18 до 20 часот. Доколку проблемите на грчките земјоделци не бидат решени постои закана блокадите да продолжат и во наредните денови.