Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеГраѓаните по петти пат го одбранија паркот во Тафталиџе

Граѓаните по петти пат го одбранија паркот во Тафталиџе

Park-taftalidze-4

Само една недела откако жителите по четврти пат го одбранија паркот во Тафталиџе, утрово повторно дојдоа багери и камиони со намера да почнат да копаат темели за изградба на петкатница во паркот на улица Букурешка. Граѓаните, главно пензионери, повторно се мобилизираа и ги спречија работниците и механизацијата да почнат со работа, пренесува порталот СакамДаКажам.

Жителите на овој дел од градот досега неколку пати на различни начни јавно покажаа дека се против градење зграда во паркот.

Park-taftalidze-5

Реакциите на жителите не ја поколебаа Општина Карпош да го донесе планот и да даде одобрение за градење и покрај уверувањата од градоначалникот Стевчо Јакимовски дека не уништуваат зеленило заради изградба на згради.