Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаГостиварчани добија нова филтер станица

Гостиварчани добија нова филтер станица

gostivar

Денеска е пуштена во употреба новата филтер станица во гостиварски Вруток со која за жителите ќе се обезбеди здрава и чиста вода за пиење. Земјиштето и трафостаницата ги купи Општина Гостивар со која се снабдува објектот со електрична енергија,а ЈП Комуналец ги поврза доводните цевки со филтер станицата.

Целокупната изградба и опремување на филтер станицата чинеше 123 милиони денари, а средствата во целост ги обезбеди Владата.