HomeРЕФЛЕКТОРМузика„Gorrilaz“ се враќаат со нов албум

„Gorrilaz“ се враќаат со нов албум

Во текот на последните неколку месеци, Дејмон Албарн работеше на нови песни заедно со составот „Gorrilaz“ и првобитниот план беше новиот албум да биде објавен во 2016 година. Но, како што открива неговиот соработник Џејми Хјулет, тоа „специјално издание“ не треба да се брза и да се објави пред 2017 година. И понатаму неименуваниот албум ќе биде шесто студиско издание на популарниот состав и продолжување на музичката приказна од 2011 година под назив „The Fall“.

Gorilaz-1

И покрај тоа што голем дел од деталите поврзани за песните од предстоечкиот албум се чуваат во тајност, познато е дека Албарн соработуваше со легендарниот композитор Жан-Мишел Жар, како и со пејачот Лијам Бејли и со раперот од Чикаго Вик Менс.

Gorilaz-2

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com