Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаГори шума во општина Лозово

Гори шума во општина Лозово

Нов шумски пожар се прошири во шума кај селото Каратманово на територија на општина Лозово. За гасењето на пожарот се ангажирани околу 30 припадници на противпожарната бригада, како и вработени во ЈП Македонски шуми и жители на селото. Пожарот е предизвикан од човечки фактор, а брзата реакција спречи ширење кон населените места.