Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаGoogle има фантастичен приход од 18.7 милијарди долари

Google има фантастичен приход од 18.7 милијарди долари

Google во третиот фискален квартал оствари речиси рекоредн приход од фантастични 18.7 милијарди долари кој го генерираат веб сајтовите, мобилните апликации и продажбата на хардверските уреди. Во овој период Google се издвои со корпоративната управа за која ќе биде задолжена новата компанија Alphabet и ќе бидат повратени акции во вредност од повеќе од 5 милијарди долари. Раст има во сите десктоп и мобилни категории, а чистиот профит и заработка изнесуваат околу 4 милијарди долари.

Извор: telefoni.mk