HomeГИГА БАЈТСмартфонGoogle претера со шпионирање, знае на кое место колку време сте биле

Google претера со шпионирање, знае на кое место колку време сте биле

Google повторно премногу ја загрижи јавноста со уште една „шпионска“ опција во апликацијата за пребарување која ќе им овозможува на корисниците да дознаат колку луѓето се задржуваат на одредена локација.

На пример ако сакате да посетите некое туристичко место на овој начин ќе може да го испланирате престојот. Сепак, Google на овој начин покажува дека премногу ги шпионира своите корисници и знае точно каде се и каде се движат, што е застрашувачки.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com