HomeРЕФЛЕКТОРИзложбиГолем број на карикатури на годинешниот „Ин Виница Веритас“

Голем број на карикатури на годинешниот „Ин Виница Веритас“

Оваа година меѓународниот фестивал на хумор и сатира „Ин Виница Веритас“ ќе се одржува од 03 до 07 октомври 2016 во Виница. На конкурсот конкурираа 168 автори од 37 земји со околу 370 карикатури.
14480464_606658659505362_6376999515335351412_o
Жири комисијата составена од претседателот Мирослав Ѓеоргиевски и членовите Братислав Димитров, Кристина Атанасова Арсова и Валекс Александров  ги доделија наградите на :
– Прва награда Клаус Питер, Австрија
– Втора награда Петар Јанков, Македонија
– Трета награда Тошо Борковиќ, Србија
programa-in-vinica-veritas-2016
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com