Tuesday, Jul 7, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаГлува девојка ви воодушеви судиите на „America’s Got Talent“

Глува девојка ви воодушеви судиите на „America’s Got Talent“

rs_600x600-170607061644-600.agt-mandy-harvey.ch.060717

Менди Харви пеела од 4-годишна возраст, но кога на 18 години го изгубила слухот, таа морала повторно да научи да свири и пее, користејќи ја мускулната меморија и чувствувајќи ги вибрациите преку своите стапала.

Харви беше дел од аудициите на шоуто „America’s Got Talent“, каде  изведе авторската песна насловена „Try“ и ги освои срцата на жирито и публиката, но најмногу на строгиот Сајмон. Тој го притисна златното копче и ја испрати Менди директно во настапите во живо.