Thursday, Mar 22, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарГи Сонен вечерва на ,,Битола Шекспир фестивал"

Ги Сонен вечерва на ,,Битола Шекспир фестивал"

Продолжува програмата на ,,Битола Шекспир фестивал.” Вечерва со свој соло перформанс ќе се претстави актерот Ги Сонен од Амстердам, Холандија кој инспириран од сонет 116 на Вилијам Шекспир, својата маестрална театарска игра ќе ја прикаже на  малата сцена во Битолскиот театар.

Третото издание на Интернационалниот „Битола Шекспир фестивал“ завршува утревечер со настап на актерите од Драмски театар-Габрово, Бугарија, кои ќе ја одиграат претставата „Ромео и Јулија“ во режија на Петринел Гочев.