HomeДЕНЕШНАЕкономијаГермански „Костал“ по цела година ќе го реализира реастартирањето на ЕМО Охрид

Германски „Костал“ по цела година ќе го реализира реастартирањето на ЕМО Охрид

kostal

Германската компанија „Костал“ денес како што е договорено ќе ја започне својата браунфилд инвестиција во селото Косел во Охрид со тоа што ќе го рестартира некогашниот гигант ЕМО Охрид.

kostal2

Да постетиме дека според првичниот договор и најавата од ноември 201-та која беше дадена од власта „Костал“ со работа требаше да започне на почетокот на оваа година. Подоцна се планира да изгради и сопствен капацитет. Исто така беше ветено дека „Костал“ ќе работи на капацитет и од струшката зона. Најавено е реализација на 1000 нови работни места.

Костал е семејна фирма и познат снабдувач со напредни електронски технологии, електромеханички и мехатроничи производи за големи индустриски капацитети. Присутна е на 38 локации во 17 земји.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com