HomeДЕНЕШНАСветГерманците ќе градат ѕид висок четири метри за да се заштитат од бегалците

Германците ќе градат ѕид висок четири метри за да се заштитат од бегалците

Започна изградбата на ѕид со кој жителите на германскиот град Минхен би се зашититле од кампот предвиден за вселување на бегалци. Станува збор за ѕид кој потсетува на Берлинскиот во наслбата Неуперлах во Минхен, каде се наоѓа камп за бегалци во кој живеат околу 55.000 лица.

Ѕидот со кој локалните жители ќе се оградат од бегалците ќе биде висок четири метри, а ќе биде направен од камен во должина од 100 метри. Ѕидот е 40 центиметри повисок од Берлинскиот ѕид кој беше срушен во 1989 година.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com