HomeДЕНЕШНАПолитикаГеоргиевски: Ако не се реформира, ВМРО-ДПМНЕ може да се распадне

Георгиевски: Ако не се реформира, ВМРО-ДПМНЕ може да се распадне

ВМРО-ДПМНЕ денес е во многу критична и тешка состојба, па, иако однадвор да изгледа монолитна, може да и се случи таква експлозија, по што ќе навлезе во тотално распаѓање, оценува првиот лидер на ДПМНЕ и поранешен премиер Љубчо Георгиевски во интервју за Призма.

-Во 2002 година решив да се повлечам од лидерската позиција, затоа што проценив дека тешко ќе можам да се борам со македонската медиумска јавност и со меѓународниот став кон мене. Направив саможртва, која подоцна никој не ја ценеше. Денешното раководство на партијата има добар пример во мојата постапка, бидејќи, како и да ги гледате работите, партијата тешко ќе се извлече од таквата ситуација, ако не промени нешто – предупредува Георгиевски.

Тој посочува по примерот на некогашните комунисти, кои сфатиле дека нивното име е надминато и се трансформираа во социјалдемократи, така дошло време сите партии со предзнак ВМРО договорно да се откажат од него, бидејќи тоа име, според него, се повеќе ќе се компромитира.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com