Friday, Apr 27, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФотографијаГеографски атлас на убавината

Географски атлас на убавината

Ниту една култура, вера или нација не може да ја уништи убавината на една жена. Токму тие карактеристики ја доловуваат нивната посебност и естетика.

атлас7еквадоратлас6риоТоа го покажуваат овие фотографии од прекрасни жени ширум светот. Убавината ни ја доловува Михаела Норок, фотограф од Романија, која отпатувала дури во 37 држави за да го комплетира својот проект наречен „Атлас на убавината“.

атлас5романијаатлас4грузијаБразил, Еквадор, Колумбија, Австралија, Иран.. тоа се само мал дел од местата кои Михаела ги има посетено. На нејзината веб страна има напишано: „Убавината е во разновидноста и јас патувам низ светот за да да ја откријам“.

атлас2иранатлас3колумбија