Saturday, Jun 6, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРИзложбиГалерија: На какво Скопје вие се сеќавате?

Галерија: На какво Скопје вие се сеќавате?

zemjotres muzej skopje (10)

Во Музејот на град Скопје е поставена изложбата „Скопје 1963- виртуелни изложбени тури“, a може да се погледнат и експонатите од постојанота музејска поставка.

zemjotres muzej skopje (2)   zemjotres muzej skopje (3)

zemjotres muzej skopje (7)

zemjotres muzej skopje (1)

На свеченото отворање, како и одбележување на годишнината од страшниот скопски земјотрес присутвуваше градоначалникот Коце Трајановски и бројни граѓани кои се сеќаваат на едно друго Скопје, како и тие заинтересирани за минатото на овој град.

zemjotres muzej skopje (8)

zemjotres muzej skopje (4)

zemjotres muzej skopje (9)

zemjotres muzej skopje (6)

zemjotres muzej skopje (5)