Saturday, Sep 26, 2020
HomeАНТИСТРЕСЖуркиГалерија: Јака журка, одлична музика и забавни активности на Д Фестивал

Галерија: Јака журка, одлична музика и забавни активности на Д Фестивал

d festival (20) (1)

По завршувањето на првата фестивалска вечер во Дојран посетителите се многу задоволни од приредената забава со квалитетни настапи на Дубиоза Колектив и Роџер Санчез проследени и со огномен за официјален старт на Д Фестивал.

d festival (9) (1) Голема забава преку ден во многу опуштена атмосфера има и во кампот на Д Фестивал со бројни активности и на хуманитарни организации како Анима Мунди со штанд за специјалитети од веганската храна и шејкови.

d festival (17) (1)

Внимание привлекува и Вело кафе каде камперите уживаат во кафе со најразлични вкусови. Исто така има голем простор за уметниците кои може да се изразат на повеќе начини.

d festival (19) (1)

Единствена замерка на посетителите е топлото пиво. За забавата на втората фестивалска вечер ќе се погрижат Conquerin Lion, Хладно Пиво, Обојени програм, Фолтин, а до раните утрински часови ќе има екстра журка со сетовите на DJ Goce и DJ Chvare.

d festival (6) (1)

d festival (1) (2) d festival (18) (1) d festival (16) (1) d festival (13) (1) d festival (15) (1) d festival (11) (1) d festival (12) (1)  d festival (10) (1) d festival (7) (1)  d festival (8) (1) d festival (2) (1) d festival (3) (1) d festival (4) (1) d festival (5) (1) d festival (1) (1)