HomeАНТИСТРЕСШтосноФранцуската војска тренира орли за „лов“ на дронови

Француската војска тренира орли за „лов“ на дронови

Француската војска започнала да тренира птици грабливци како би учествувале во акциите за лов на дронови, кои се наоѓаат во зоните забранети за летање. Со тренинг започнале четири златни орли кои ќе ги бранат локациите како што се зградата на владата или зградите од воено значење, а кои се наоѓаат во зоните забранети за управување со дронови.

Француската на оваа идеја дошла следејќи го примерот на холандксата полиција која тренира птици за иста цел. „Овие орли можат да забележат дрон и на оддалеченост од неколку стотина метри и во потполност да го неутрализираат“, објаснува генералот Жан Кристоф Зимерман.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com