Friday, Apr 20, 2018
HomeИздвојувамеФото: Вевчанци ја докажаа лудата креативност – Карневалот понуди „страшни“ маски

Фото: Вевчанци ја докажаа лудата креативност – Карневалот понуди „страшни“ маски

karneval8nov

Тие што цела година живеаат за еден ден на ослободување на сите наталожени импресии, стравови, желби, фрустрации, надежи и итроштина уште покажаа дека се мајстори за креативни маски кои ќе ве насмеат, исплашат, импресионираат и замислат. Вевчанци уште една докажаа дека се мајстори на забавата, баш во „најзаматена“ карневалска форма која се применува уште од паганските епохи.

karnevalnovПокрај одржување на традиционалните маски и сите фестивалски „ѓурултии“, Вевчанци покажуваат дека се најпрецизна лахмус хартија и на општеството, рефлектирајќи ги преку своите маски нашите секојдневи политички циркузи. Вевчанци не се плашат да се закачаат ниту со високите функционери, ниту пак со Кате Специјале. Покрај маските, во Вевчани секогаш е загарантирана добра забава со отворање на „границите“ на Републиката на сатирата за Василица.

karneval7novПозитив.мк ви пренесува дел од денешната атмосфера во Вевчани.
karneval1nov

karneval2novkarneval5nov

karneval9nov

karneval10nov

karneval11nov

karneval13nov

karneval6nov
karneval4nov

karnevalnov3Автор:Христијан Станоевиќ
Фото:Владимир Стојаноски

Не е дозволено преземање на оваа содржина без дозвола на редакцијата на Позитив.мк, освен со линк до конкретната страница.