Sunday, Jun 17, 2018
HomeСТУДЕНТУМФото: Студентите од Харвард со скромно место за релаксација

Фото: Студентите од Харвард со скромно место за релаксација

kukjarka1

Кампери, дизајнери, архитекти, правници и авантуристички души на Харвард успеаја да создадат свое катче во кое ќе се одмораат по напорните предавања, како и да разменуваат идеи за новите проекти кои се во план.

kukjarka4

Ова е нивен прв проект кој е насочен кон популаризација на движењето на минијатурни куќи, креиран во согласност со начелата кои се еколошки и општествено одговорни.

kukjarka2

Мир, едноставност и комфорност е исходот од оваа куќарка голема околу 15 метри квадратни која се изнајмува за 99 долари од вечер.

kukjarka5

Интересен е фактот што точната локација се задржува како тајна, единствено е познато дека се наоѓа некаде во шумите на Масачусетс, Бостон.

kukjarka3