HomeДЕНЕШНАСкопјеФото: Стотици пара чевли пред Владата го симболизираат масовното иселување

Фото: Стотици пара чевли пред Владата го симболизираат масовното иселување

Стотици пара чевли како симбол за масовното иселување од државата беа наредени денеска пред Владата на РМ. Причините за ваквите заминувања се сé полошата економска состоја и генералното влошување на сите животни и општествени сегменти.

iseleni1Обувките кои се во употреблива состојба ќе бидат подарени во хуманитарни цели. Останатите, кои не се за употреба, ќе станат дел од уметничко дело на група автори посветено на иселувањето“, велат организаторите.

iseleni2

iseleni3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com