Thursday, Mar 22, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМедиумиФото: Сатиричниот весник со провокативна насловна: „Година дена подоцна, убијците и понатаму шетаат“

Фото: Сатиричниот весник со провокативна насловна: „Година дена подоцна, убијците и понатаму шетаат“

sarli ebdo1

Редакцијата на познатиот сатиричен весник „Шарли Ебдо“ на 7-ми јануари ќе објави специјално издание со кое ќе се одбележи годишнината од ранувањето на главниот уредник. На насловната страница ќе се најде брадест Бог во крвава облеча со калашников во раце со наслов „Година дена подоцна, убијците и понатаму шетаат“, а во самиот весник ќе има и прилог од цртежи на убиените карикатуристи.

sarli ebdo2

Бројот ќе биде испечатен во тираж од околу милион примероци, од кои десетина илјади ќе бидат испратени во странство.