Monday, May 25, 2020
HomeДЕНЕШНАСветФото: Руски ловци тестираа напад врз американски разурнувач

Фото: Руски ловци тестираа напад врз американски разурнувач

ruski avioni

Руски млазни борбени авиони изведоа ризичен и провокаторски маневар на само десетина метри од американскиот морнарички разурнувач „УСС Доналд Кук“ во Балтикот, а потоа и го прелетале.
A Russian Sukhoi Su-24 attack aircraft makes a very-low
Според американски воени морнарички извори, руските ловци изведувале симулација на напад, но оваа провокација не ексалирала во понатамошен контакт или судир бидејќи авионите не го „тестирале“ своето оружје и не претставувале реална закана на која треба да се одговори агресивни.