HomeАНТИСТРЕСПатување(Фото) Прекрасни колоритни пешачки премини во Мадрид

(Фото) Прекрасни колоритни пешачки премини во Мадрид

Сите ја знаеме фунцијата на пешачките премини и колку тие се важни во сообраќајот, иако многу често мораме да признаеме знаат и да бидат незабележани. Бугарскиот уметник, Христо Гуелов, реши од истите тие пешачки премини,  да направи прекрасни уметнички дела низ улиците во Мадрид, како дел од проектот наречен “Funnycross”.

Неговите колоритни дизајни ги красат пешачките премини во овој шпански град, давајќи им прекрасен изглед на улиците, истовремено правејќи ги позабележителни и упадливи за пешаците и за возачите.

Погледнете ја неговата уметност!

madrid-pesacki1

madrid-pesacki2

maadrid-pesacki3

madrid-pesacki5

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com