Friday, Sep 18, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаФото: Новинарите и пратениците во опасност – Лица со фантомки дивеат во Собрание, Каде е полицијата

Фото: Новинарите и пратениците во опасност – Лица со фантомки дивеат во Собрание, Каде е полицијата

sobranie1

Застрашувачка и запрепастувачка состојба во македонското Собрание. Новинарите и дел од пратениците се заробени во прес салата, додека демонстрантите дивјачки се обидуваат да влезат. Внатре се наоѓаат и лица со фантомки на главите и замавнуваат насекаде. Собранието е полно со луѓе, а полицијата не може или не сака да ги сопре. Можевме да зебележиме доста крв. Повредени се Дамјан Манчевски, Зоран Заев и уште двајца пратеници на СДСМ.
sobranie1

sobranie

sobranie 3