Friday, Mar 23, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосно(Фото): Неверојатни уметнички дела направени од пластични шишиња

(Фото): Неверојатни уметнички дела направени од пластични шишиња

Вероника Риштерова е уметничка од Чешка која својата дарба за уметност ја прикажува преку користење на пластични шишиња.

шишиња2шишиња4Методите што ги користи за изработка на овие прекрасни дела се разни, од греење
и топење па се до сечење на шишињата од кои создава проѕирниживописни форми: птици, цвеќиња, крокодили, лустери и разни видови на растенија.

Страста кон ова интересно хоби е огромна, а опседнатоста едноставно не запира.

шишиња6шишиња5