HomeАНТИСТРЕСПатувањеФото: Мост во Франција исчезнува под вода два пати дневно

Фото: Мост во Франција исчезнува под вода два пати дневно

Мостот Passage du Gois кој ги поврзува Заливот Бурнеф и островот Нуармутије, не е само уникатен, туку е и опасен. Два пати во текот на секој ден, кога високата плима се зголемува, патот долг 2.58 милји исчезнува 13 стапки под водата. Тоа значи дека луѓето можат да ја користат оваа улица два пати дневно само по неколку часа. Специјални панели од двете страни на патот покажуваат кога е безбеден за користење. Иако понекогаш луѓето се` уште се наоѓаат фатени помеѓу плимата и осеката, за среќа постојат покачени спасувачки кули, за луѓето да се искачат на нив и да почекаат да бидат спасени.

Погледнете:
ulica-pod-voda-francija-2

ulica-pod-voda-francija-3

ulica-pod-voda-francija-4

ulica-pod-voda-francija-5

ulica-pod-voda-francija-6

ulica-pod-voda-francija-7

ulica-pod-voda-francija

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com