Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаФото: Мајката на Ѓултен проговори за ќерката која се предозира во Битола

Фото: Мајката на Ѓултен проговори за ќерката која се предозира во Битола

gulten majka 1

Пронаоѓањето на брачниот пар во мотел во Битола ја шокираше јавноста за смрта на двајца млади сопружници кои зад себе оставија четири малолетни деца и скапо ја платија зависноста од наркотици.

За младата Ѓултен проговори нејзината мајка Ѓулсаден која вели дека таа се лекувала од зависноста и подолго време не се гледала со нејзиниот сопруг Кашмир со кого се уште била во брак и не било поднесено барање за развод. Ѓултен на 24 октомври била на свадба во соседството по што и се губи трага, а малкумина можеле да претпостават дека ќе се предозира во мотелска соба.

Според извештајот на СВР Битола покрај младите сопружници се пронајдени игли и две боци со метадон. Оваа трагедија мора да послужи како предупредување за подобар третман и терапија на лицата зависници од наркотоци, а истото важи и за контролата на метадонот кој често се злоупотребува.