Sunday, Apr 22, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосно(Фото): Ироничната страна на Скопје 2014

(Фото): Ироничната страна на Скопје 2014

spomenik1

Сите добро се сеќаваме на презентирањето на проектот Скопје 2014, со кој се предвидуваше изградба на споменици на историски личности од мермер и бронза, фонтани, скулптури и нови згради на институции за централното градско подрачје. Се сеќаваме и на реакцијата на јавноста во која се водеа различни дебати околу корисноста и реалната потреба од реализирањето на еден ваков скап проект.

За сите оние кои сè уште се големи противници на проектот, како и за оние кои сакаат малце забава, предлагаме да ја погледната оваа мала фотогалерија од нашите херои во едно необично издание. И да му се заблагодариме на херојот кој употребил Фотошоп за едно добро иронично дело.

spomenik6 spomenik2

 

spomenik5spomenik3spomenik4
Извор: ШкАрт