Friday, Jul 20, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаФото: Голем пожар, вонредна состојба во Кондово

Фото: Голем пожар, вонредна состојба во Кондово

kondovo1

Пламени јазици го опколија селото Кондово во близина на Скопје, а постои закана ако не дојде до поголема интервенција дека пожарот може да ги зафати и првите куќи.

kondovo2

Албанското население во Кондово бара да се прогласи вонредна состојба и да се преземат итни сите расположливи мерки.

kondovo3

Вицепремиерот Бујар Османи посочи дека хеликоптерите за гасење пожари не може да се активираат навечер додека е мрак.

kondvo4

Допрва ќе се утврдува материјалната штета.