HomeРЕФЛЕКТОРФотографијаФото: Еве како изгледаше Супермесечината од сите страни на светот

Фото: Еве како изгледаше Супермесечината од сите страни на светот

Синоќа светот можеше да ја погледне најсјајната и најголема Супермесечина во последните 68 години. Овој термин ја означува точката кога Месечината се наоѓа најблиску до Земјата за време на кружењето по својата елипсовидна лунарна орбита, а последен пат на оваа точка се наоѓала во 1948 година. Зборови не се потребни, погледнете ги најдобрите фотографии од Месечината според престижниот магазин “National Geographic”.
supermesecija-6

supermesecina-2

supermesecina-3

supermesecina-4

supermesecina-7

supermesecina-8

supermesecina-9

supermesecina-10

supermesecina

supermesecina1

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com