HomeРЕФЛЕКТОРДизајнФото: Двајца студенти по архитектура дизајнираа хотел на остров во Охридско езеро

Фото: Двајца студенти по архитектура дизајнираа хотел на остров во Охридско езеро

Двајца студенти по архитектура, Димитар Петровски и Борјан Овезовски, понудија современ висококатен хотел, со форма на цвет, кој нуди плејада од јавни, приватни и комерцијални простори, како дел од проект од предметот „Архитектонско студио“.

hotel oh1Хотелот е замислен да биде поставен во близина на кејот во центарот на Охрид, поврзан со мост до градот и да со својот изглед да биде нова, вертикална скулптура во градот. Посетителите на хотелот и неговите барови имаат панорамски поглед кон стариот дел на Охрид. Објектот има модерни содржини, како транспарентен подводен кат кој на посетителите ќе им нуди поглед на езерската флора и фауна, фитнес центар и галериски простор за културни и општествени активности или само релаксирано уживање далеку од туристичката врвулица на самиот врв на хотелот. Сите детали прочитајте ги на design.mk.

hotel oh2

hotel oh3

hotel oh4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com