Monday, Mar 19, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФилмФилмот ,,Татко" ќе се бори за ,,Кристален глобус" во Карлови Вари

Филмот ,,Татко" ќе се бори за ,,Кристален глобус" во Карлови Вари

Во официјалната селекција на 50то Јубилејно издание на Интернационалниот филмски фестивал во Карлови Вари влезе и филмот ,,Татко” кој е копродукција помеѓу Германија, Косово,Македонија и Франција.Филмот се бори за главната награда ,,Кристален  глобус”. Првото прикажување на овој игран филм во Карлови Вари се случи синоќа, а следните проекции се закажани за денеска и утре.

„Татко“ ја имаше својата светска премиера на 28 јуни во рамки на 33. Филмски Фестивал во Минхен, до сега има добиено повеќе награди а снимен е во 2014 година на повеќе локации во Македонија и Германија. Од Македонјија зад филмот “Татко” стои  продукцијата ,,Скопје филм студио”