Thursday, Apr 19, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈОстанатиФестивал на воздушни балони во Франција го собори рекордот за најмногу истовремени летови

Фестивал на воздушни балони во Франција го собори рекордот за најмногу истовремени летови

Фестивалот на воздушни балони „Лорен Мондиал“ во неделата го собори светскиот рекорд за најмногу истовремени летови на балони. Фестивалот се одржа во воздухопловна база во Франција и собра учесници од над 40 различни нации. Со вкупно 433 лета, соборен беше рекордот на фестивалот од 2013 година кога истовремено летаа 391 балони.