HomeГИГА БАЈТПЦ„Фејсбук” по грешка соопшти за смртта на стотици свои корисници

„Фејсбук” по грешка соопшти за смртта на стотици свои корисници

„Фејсбук” по грешка соопшти за смртта на стотици свои корисници, вклучувајќи го и својот шеф Марк Зукерберг, пренесе ТАСС, повикувајќи се на интернет порталот „Гизмодо” (Gizmodo). Социјалната мрежа се извини за тоа што се случило.

„Дојде до ужасна грешка која ја поправивме“, се наведува во соопштението на „Фејсбук“.

За кратко време, во профилите на корисници на најпопуларната социјална мрежа во светот се појавија пораки испратени при смрт на соодветен човек. Меѓу жртвите се појави и основачот и претседател на „Фејсбук” Марк Цукерберг

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com