Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАСветФБИ уапси соработник на ИСИС во Њу Џерси

ФБИ уапси соработник на ИСИС во Њу Џерси

ФБИ го уапси 20 годишниот Ала Садех кој се сомничи за поврзаност со ИСИС и помагање на терористички активности. Садех собирал материјални средства за милитантната организација и вршел агитација за политичките цели на ИСИС во САД.

Садех бил пријавен од негов пријател кој бил загрижен дека сака да им се приклучи на ИСИС и како неговите верски ставови одеднаш се радикализирале подржувајќи ја идејата за терористички напади. ФБИ се уште не произлегле со информации дали се сомневаат дека постојат повеќе заспани ќелии на територија на САД кои подготвуваат терористички напади.