HomeГИГА БАЈТСмартфонFacebook воведе ептен кул 360 фотки

Facebook воведе ептен кул 360 фотки

Facebook конечно овозможи објавување на фотографии во 360 степени директно на News Feed. Откако корисниците ќе ја снимаат панорамата или фотографијата во 360 степени со камера од смартфон или некоја друга апликација, може директно да ја објават на Facebook, каде ќе бидат конвертирана во слика што може да се види и на десктоп компјутери и на смартфони.

360 степенските фотографии ќе се препознаваат по малата иконка на компас, сместена во горниот десен агол на сликата.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com