Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЕвропа виа Охрид со Томас Кук тур операторот

Европа виа Охрид со Томас Кук тур операторот

Белгискиот тур оператор Томас Кук ќе се ангажира следната сезона за носење на голем број на белгиски, но и воопшто европски туристи во Охрид со организирање на редовни чартер летови до аеродромот „Апостол Павле“, а исто така ќе се грижи и за нивното сместување во најголемиот туристички центар во Македонија.

tomas kuk turisti

Договорот го презентираше вицепремиерот за економија Владимир Пешевски кој му посака добредојде на Феликс Хортолами, еден од менаџерите на Томас Кук. Зголемениот број на странски туристи во Охрид се очекува да се реализира од следната сезона што ќе се донесе поголеми приливи во локалната економија, а многумина ќе може да се запознаат со природните убавини на нашата земја.