HomeДЕНЕШНАРегионЕвропа ќе го развива Балканот со милијарда евра

Европа ќе го развива Балканот со милијарда евра

По Балканскиот самит Европската унија ќе се заложи за поголем развој на Балканот, а освен декларативни прокламации ќе се делува и нешто поактивно. Европската комисија треба да додели 1 милијарда евра до 2020 за изградба на сообраќајна мрежа на Западен Балакан, што ќе подобри меѓусебната соработка но, и поврзаноста во ЕУ. Овие заложби ги пренесоа Франк-Валтер Штајнмајер и Себастијан Курц минстрите за надворешни на Германија и Австрија во авторски текстови за „Данас“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com