HomeДЕНЕШНАСкопјеЌе се изврши реконструкција на три улици во населбата Лисиче

Ќе се изврши реконструкција на три улици во населбата Лисиче

asfaltiranje-poplavi

Следниве неколку денови би требалода започне реконструкцијата на три улици во населбата Лисиче со вкупна должина од околу 500 метри. Имено, станува збор за улиците „Ѓуро Малешевац“ со должина од 200 метри, „Зборски“ чија должина изнесува 110 метри и улицата „Дете Татуличе“ која е долга 170 метри.

Реконструкцијата ќе опфати асфалтирање на коловозот на улиците со широчина од 3,5 метри, како и изградба на тротоари широки по 1,10 метри од двете страни на улиците.

Реконструкцијата ќе чини околу 5,5 милиони денари со средства од Буџетот на Општина Аеродром. Со реконструкцијата на трите улици, Општина Аеродром продолжува со предвидената динамика да ги обновува постојните улици, како и да гради нови на својата територија, со цел подобрување на условите за живеење.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com