HomeРЕФЛЕКТОРМузикаЕлтон Џон подготвува автобиографија за 2019 година

Елтон Џон подготвува автобиографија за 2019 година

4465081_elton-dzon-1jpg

Британскиот музичар Елтон Џон најави дека ќе објави автобиографија во 2019 година. Во пишувањето на оваа книга 69-годишниот пејач соработува со музичкиот критичар Алексис Петридис. Елтон Џон изјави дека „сфатил дека има исклучителна привилегија да живее луд живот“, како и тоа дека неговиот живот бил одлично „возење“.

elton-dzon-2

Пејачот во текот на кариерата долга пет децении во пет наврати ја освојуваше наградата „Еми“, а добитник е и на Оскар за песната „Cant you feel the love tonight“. Меѓу најпознати песни кои британскиот пејач ги има компонирано се „Rocket Man“, „I’m Still Standing“ и „Tiny Dancer“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com