Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЕксплозивни направи од Прва светска војна активирани од пожарот кај Крани

Експлозивни направи од Прва светска војна активирани од пожарот кај Крани

Веќе трет ден Крани беснее во огнени пламени кои се проширија кон местото Сливница, чиј простор е недостапен поради активирани гранати кои датираат уште од Првата светска војна. Противпожарните авиони денеска ќе бидат активирани за да им помогнат на шумските работници, полицајците и пожарникарите кои се мачат да го локализираат пожарот. МВР соопшти дека ќе соработува со Центарот за управување на кризи за да се употреби авион кој ќе го изгаси пожарот.