Monday, May 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЕкипите на ТППЕ Куманово во акција, четири интервенции во едно деноноќие

Екипите на ТППЕ Куманово во акција, четири интервенции во едно деноноќие

Регионалниот центар за управување со кризи излезе со веста дека екипите на ТППЕ Куманово интервенирале во гаснење на пожар дури четири пати во текот на едно деноноќие.

Локациите на интервенциите се во во околината на локалитетот Спомен Костурница, каде е пријавен пожар предизвикан од запалена сува трева, како и кај стрелиштетото близу с. Романовце меѓу селата Долно и Горно Коњаре, и пожар повторно близу селото Романовце.

Еден ден предходно пожарникарите се справувале со пожар во с. Черкези, каде што биле зафатени десет хектари обработлива површина.