HomeГИГА БАЈТСмартфонЕдвард Сноуден му спушти на Гугл Ало – Апликацијата ќе ве шпионира

Едвард Сноуден му спушти на Гугл Ало – Апликацијата ќе ве шпионира

Едвард Сноуден како најголем борец за заштита на приватноста ги предупреди корисниците да не ја инсталираат новата апликација за допишување Google Allo бидејќи применува алгорирам кој ве пронаоѓа преку телефонскиот број со што владините агенции многу полесно ќе може да ве шпионираат.

 


Од Google посочуваат дека вашите пораки на Allo само привремено ќе бидат сочувани на серверите, а ќе има поставено и заштита на приватноста, но Сноуден се сомнева дека со примена на chat ботови лесно ќе може да се следи содржината. Што мислите вие, дали сте загрижени за вашата приватност.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com